Risâle-i Nur’un mesleği hıllettir. Ve Urfa ise İbrahim Halîlullah’ın bir menzilidir… İnşâallah bu meslek-i hilet-i İbrahimiye orada parlayacaktır. Hem ihtimal kavidir ki… Bu dehşetli semli hastalıktan kurtulsam gelecek kışta Urfa’ya gitmeyi cidden arzu ediyorum. (Said Nursi)
Bu ‘sözler’ Üstadımızın Urfa’ya sayfa açacağının habercisiydi. O Urfa’yı bir başka seviyordu. ‘’Çok yerlerden ve çok mühim zatlar istedikleri halde ben Urfa’yı her yere tercih ediyorum’’ diyerek Urfa’nın Risale-i Nur hizmetlerinde önemli bir konuma sahip olacağının delillerini taşıyor sözleriyle.
Bu ‘sözler’ Üstadımızın Urfa’ya sayfa açacağının habercisiydi. O Urfa’yı bir başka seviyordu. ‘’Çok yerlerden ve çok mühim zatlar istedikleri halde ben Urfa’yı her yere tercih ediyorum’’ diyerek Urfa’nın Risale-i Nur hizmetlerinde önemli bir konuma sahip olacağının delillerini taşıyor sözleriyle.
Nitekim Urfalılarda Üstadını son günlerinde rahat ettirmek için çok cefa çektikleri aşikardır. Üstadımızın geldiği gün Urfa’lıların içi içine sığmamıştı. Adeta kalplerinde kâinatı kuşatacak bir Muhabbetin gizlendiğini peyda ettiriyorlardı.
Neredeyse kainata haykırarak “Urfa taşıyla toprağıyla mübarektir’’ diyen Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin de gönlünde Urfa’ya gelmek arzusu vardı. Gerçekten de özel bir muhabbetti bu.
Hasta haliyle ‘Arabayı hazırlayın yarın Urfa’ya gidiyoruz’ der. Talebelerinin geç davrandıklarını görünce kardeşim rüyamda pederim İbrahim (as)’ı gördüm. Beni Urfa’ya çağırdı…’’ diyen Üstadın bu muhabbeti beslemesi gayet normaldi.
O gerçekten özel davetliydi, İbrahim(as)’in davetlisiydi.
“Ben çok zaman evvel bekliyordum ki Urfa tarafından nurlara karşı kuvvetli eller sahip çıksın. Çünkü orası hem Anadolu’nun hem Arabistan’ın hem Şarkın bir nevî merkezi hükmündedir.’’ (Said Nursî)
Bu mesajlarıyla, ölmemiş kalplerin dirilmesine vesile olan Bediüzzaman, Risale-i Nurlar sayesinde kasvetli kalplerin yumuşamasına vesile olmuş ve Urfa’ya da bu konuda şevk vermiştir.
Ömrünün en son demlerini Urfa’da yaşamaya çalışan Üstad Bediüzzaman; ‘’Bütün Urfa halkına çoluk ve çocuğuna ve mezarda yatanlarına her sabah duâ ediyorum. Ve bütün Urfalılara selam ediyorum. Urfa taşıyla toprağıyla mübarektir. Ben çok hastayım onlar da bana duâ etsinler.’’ der.
Bizlerde bu güzel memlekette yaşadığımız için mutlu olduğumuzu belirterek, hep insanlık için çalışmış mükemmel insanın, dualarının da bu şehr-i mübarek için devam ettiğini hissederek mutluluğumuza mutluluk katmaktayız.
Sizleri de Şanlıurfa’nın manevi havasına davet ediyoruz.
Yeni Asya Şanlıurfa Eki – 02.07.2010
Benzer konuda makaleler:
- Bediüzzaman Said Nursi ve Urfa
- Bediüzzaman’da Isparta’nın sırrı
- Bediüzzaman’ın Türkiye-Suriye tesbiti
- Meçhûl mezar
- Zübeyir Ağabey devamlı Risale-i Nur’la meşguldü
- Bediüzzaman’ın mezarları
- Bediüzzaman Said Nursî´nin kabri nerededir?
- Tillolu Tahsin Aydın (Küçük Abdurrahman)
- Bediüzzaman reytingi
- Said Nursi´nin kabri nerededir?
- Risale-i Nur’un farkı
- Bediüzzaman’ın hayatından üç tablo
- Abdülkadir Badıllı
- Üstad, neden kabrinin bilinmemesini istemiştir?
- Gurbette bayram haftası
elhamdullıllah ıyıkı urfa da doğmuşum urfalıyım
Sanki Urfa’da risalenur talebeleri varmı varsa nasıl ulasabikirim